dimecres, 1 de febrer de 2012

La Primera de L'any....


No, No es la primera pedalada de l’any, es la primera crònica. I es que la literatura no es el fort d’aquest grup, així que les tasques d’escriptura recauen en els pocs que s’atreveixen a d’estripar el diccionari i malauradament no van sobrats de temps per fer-ho.El grup ha estat immers des de el novembre en un munt d’activitats a sobre de les bikes. La mes important va estar pel pont de la Puríssima . Ens varem desplaçar fins a Horta San Joan per donar la Volta als Port de Beseit en dues etapes de diferent categoria. La primera mes trialera i castigadora i la segona mes turística.

 El primer dia varem ser set bikeapeueros els que ens vam endinsar dins les muntanyes del Parc Natural. Vàrem gaudir de bones temperatures malgrat el fred inicial del mati. Les pujades de fort desnivell ens feien suar malgrat aquest fred. Ruta molt lenta degut a la dificultat tècnica dels corriols de baixada i això va fer que arribéssim a les fosques. Per sort amb la bona previsió dels bikeapeu no va faltar llum per arribar a bon port. El Xic i el Paco reprenien el camí de casa mentre els altres cinc esperaven ansiadament la segona etapa a priori mes assequible.


La veritat es que desprès de la modificació dels plans i de la pallissa del dia anterior no ho va ser tant. Els Estrets D’Arnes es un lloc pintoresc de gran bellesa. Visita obligada de qualsevol que es digni donar una volta per la zona. Uns corriols que es deixen fer per la vora del riu fins arribar a la zona d’esbarjo on iniciem un llarg ascens travessant diferents colls. La baixada com no podia ser d’altre manera per trialera, menys Técnica que les del dia anterior però que fa posar el peu a terra mes d’un cop als diferents bikers. Per rematar l’arribada per un camí revirat que va creuant la riera infinitat de cops. A l’època que som no es gens agradable mullar-se els peus, però per mes d’ un ha estat inevitable.Ens espera un bon dinar a Cretas abans d’anar de compres…. A la cooperativa carregada d’oli,vi,olives etc…. I satisfets per un altre aventura bikeapeura mes.
Al Novembre es va participar en una nova edició de la Berga-Santpedor. Un recorregut que des de fa dos anys que s’ha modificat en la seva primera part fins Casserres. La modificació ha esdevingut en un recorregut molt mes corriolero i entretingut que fa que la sortida guanyi molts punts. Aquesta pedalada últimament havia estat apartada del calendari bikeapeuro, i ha estat rescatada en les seves dues ultimes edicions. També des de fa dos anys es celebra la Berga-Santpedor Up&Down. Es una iniciativa altruista que puja a Berga de nit per desprès fer la clàsica de baixada. Dos bikers de la nostra colla hi varen participar.

Un altre esdeveniment important va ser la reedició de la Trobada de Bikers per la Fira de reis de Montclar. Novament junt amb els nostres col•legues Trialeros, i Picarols varem gaudir d’un mati Màgic com el de l’any passat. Una bona matinal de btt amb la companyia de bikers de gran alçada pel seu companyerisme. Quasi 50 bikers es van concentrar a Navàs en una sortida relaxant que fa que la BTT sigui mes que un esport. Una gran família Betetera que va aprofitar la benevolència de les temperatures per compartir vivències , amistat i parlar de reptes futurs….


I una nova edició de l’hivernal… on fins hi tot la Betty i el Pc s’hi van atrevir enguany. Potser no va ser el millor dia vist el traçat molt mes corriolero si hi cap que d’altres anys i molt mes exigent. Sort de les escapatòries legals muntades pels organitzadors. Moltes cares conegudes inclús de fora la capital del Bages. Absència però d’ un dels corrioleros per excel•lència dels Bikeapeu per motius de Salut. Ànims Xic et trobem a faltar ¡!! Tothom varem gaudir d’un clàssic de la zona que enguany ha estat com sempre ben organitzada.

L’últim cap de setmana teníem l’atractiu de l’estrena de equipació. La pluja la va malmetre en part… es va estrenar amb un bon esmorzar… Nomes tres bikers es van dignar a cremar primer les calories que endrapaven la resta. Fins hi tot el Farma que feia dies que no venia s’hi va apuntar. Finalment va ser diumenge el dia en que la vermellor bikeapeuera es va fer sentir pels corriols fins a Can Paco i fins al Suanya desprès on diferents caigudes per sort sense massa conseqüències han fet de la sortida una bona estrenada…

1 comentari:

  1. Un resum de croniques just amb el to que a mi m'agrada...

    ResponElimina

Qualsevol comentari fora de to o irrespetuos serà esborrat directament sense previ avis per l'administrador del Blog.