diumenge, 18 de novembre del 2012

La Retirada




Una sortida de dos dies pels voltants de Camprodón amb  mes de 100 Kms i 3800 de Ac+. La Bi-3000 o ruta de la Retirada es d'aquelles rutes que s'han de fer. Molts alicients afegits a la BTT. Aquells que ja vàren assistir a la Bi-6000 no esperavem menys i el recorregut va complir amb escreix les expectatives creades. Com que una imatge val mes que mil paraules aqui us deixem una mostra, amb petits comentaris que reflexen a la perfecció el que es gaudeix pedalant per aquesta zona .




La Fauna de la comarca esta composada per un tipus de vaques molt esbeltes amb banyes molt llargues, i que caminen molt rapid pels verds prats, menjan la fresca herba. Espècie autoctona nomes viste per altes muntanyes... Tambe trobarem una espècie molt rara de Galls d'Indi amb cresta Blanca, molt estilitzats degut al gran exercici que fan correns per aquestes montanyes.  Vegeu tambe com els pastorets es miren aquest especimen tan peculiar... mentres es menjen les vitualles preparades regades amb caldos de la millor collita Bikeapeu..

El corriol de la Retirada comença just a d'alt el Coll d'Ares. Aquest corriol va ser utilitzat per mes de 100.000 civils i militars republicans per escapolir-se de les tropes franquistes i arribar a terres Franceses sota una climatologia severa de pluja i neu. 

Beteterament parlant es tracta d'un corriol 100% ciclable, exceptuant algun petit tram tecnic en funcio de l'estat del terreny i  dels que fan afició. El corriol es fa sempre baixant i la colla el va gaudir d'allò mes.
 
A la flora trobarem l'Amanita Muscaria Aquest fong verinos que te propietats alucinògenes, NO va formar part dels àpats de la colla  per la seva alta perillositat que pot produir el coma. I no , ningu alucina encara... el que veieu es una boira que no deixava veure mes enllà del nas..


El que si va alucinar va ser el Xic amb els rovellons que trobavem tots menys ell... Una bona bossa que el Silvestre ens va cuinar per sopar. Una bona guarnició pels abundants plats que ens oferien a la pensió on pernoctàvem a Villalonga de Ter.
A la segona etapa pistes de insomni i molt corriol, despres d'una primera part enformigonada. La baixada en direccio Sant Joan de les Abadesses es fa pel mateix cami que a la Bi-6000. La arribada al coll de Capsacosta es potser dels trams mes dussos de la ruta.  
Just atrevesar la C-26 comença una llarga ascensió que acaba agafant forma de corriol pasant pel costat de l'ermita de Sant Ponç d'Aulina. Seguirem per senders fins tornar a la carretera vella del coll per acabar baixant a Sant Pau de Seguries per l'asfalt, balsam per uns bikers tocats pel cansanci. El sentiment de tots el bikers es que es de les millors rutes de BTT existents cosa que ja no ens va extranyar als qui coneixiem la principal 










3 comentaris:

  1. Collons Litus ja no me’n recordava de la BI3000, m’agrada recordar-ho tot plegat, el fantàstic terreny per pedalar, la colla de PM, la fonda i en Silvestre que ens va fer engreixar un parell de kilets a tots…, jejeje, les pajaras col•lectives i els atacs del pagès.
    M’agrada la crònica i les fotos, però ni trobo a faltar alguna del cronista doncs també hi va ser i pedalant de valent.

    ResponElimina
  2. ruta dura de cojones,yo hice la BI6000 y aun me tiemblan las piernas.
    un saludo.

    ResponElimina
  3. puta enveja (no dic rés mès)

    ResponElimina

Qualsevol comentari fora de to o irrespetuos serà esborrat directament sense previ avis per l'administrador del Blog.