dimarts, 14 d’agost del 2012

Pedals Occitània Part One

Una altre mes al sac. Nova ruta estiuenca tornant a la zona que va veure néixer els Bikeapeu. Aquest any nomes han estat sis els integrants de la colla que han format part de l’expedició per les absències obligades per diferents motius ja coneguts d’altres integrants d’edicions passades.
La ruta en general passa per llocs molt bonics, sempre en zona molt verda i humida, cosa que s’agraeix si fa calor. Es una mica extrema en el sentit de que el terreny pel que es circula o es pista molt bona o asfaltada o es sender. No hi ha terme mig. Les pujades no tenen desnivells molt forts i els senders son molt ciclables i ràpids. Nosaltres la vàrem fer en quatre etapes, formula bastant assequible per bikers de cert nivell si a mes es vol gaudir del paisatge i de dies de vacances. A la part francesa s’ha d’anar en compte pels horaris tant diferents de l’Hosteleria.

 El diumenge dia 5 sortíem direcció Vielha a les 4 des de Manresa, el Pc,el Pagès i el Litus per trobar-se amb el Crus, el Fernando i el Carles que ja es trobaven allà. Abans d’arribar a Pont de Suert el Cel pintava magre i no feia gaire que havia caigut una forta turmenta. Sabíem que la previsió per diumenge tarda i dilluns no era bona. Efectivament tot just passar el túnel de Vielha boira i plovent. O sigui que en arribar a la oficina de la Pedals ja anàvem xops!!!


Aquella nit es vam allotjar al Riu Nere bones instal·lacions i menjar correcte. Tota la nit plovent ens feia  dubtar  de la sortida. El fang suposem no el podrem estalviar però sortir de bon mati molls???? Per sort va parar tot just abans de sortir . La veritat es que fins Bagneres de Luchon hi ha molt asfalt per tant el fang tampoc va ser un problema. A mes  els corriols estaven força nets. Nomes s’havia d’anar en compte de no xafar cap pedra relliscosa. El Litus no anava massa be, ja venia de casa amb indisposició així que el primer dia les va passar magres. 


 A Bossòst fem una paradeta junt amb d’altres bikers que es van perdent  tot sovint, es fa difícil seguir el llibre de ruta amb tantes desviacions. Nosaltres portàvem el track del Guile que l’havia fet al juny… be també es varen saltar algun que altre tros…  Fins a 23 bikers estaven fent la pedals aquests dies. Després d’un petit dejeneur reprenem la marxa per pujar el Portilhon per asfalt 5 kms i després per una pista al principi trencada, però molt maca. Aquí el Litus es queda molt despenjat i el Pc trenca la tija de la bike. Foto de rigor a d’alt el port. Baixem també per asfalt  3 kms mes fins a desviar-nos a l’últim petit repetjó del dia.

 Corriol de baixada fins a Saint Mamet dels que es gaudeixen i arribem a Bagneres de Luchon a dos quarts de quatre, on el Pc pot reparar la bike a la mateixa botiga on s’ha de fitxar. Cap a l’hotel Acta a rentar bikes i allotjar-se. Molt bones instal·lacions les d’aquest hotel que no serveix sopars. Passegem pel poble en busca de picar alguna cosa… Error!!!!! Fins a les set aquí no es jala….visita a supermercat a buscar galetes,fuet,platans…una terraseta birra de mig litre per esperar el sopar… El litus esta que cau!! Segurament amb febre i la resta doncs ja ho sabeu… ( Paraula màgica ) Finalment a dos quarts de nou se’n va a dormir…després d’un sopar no gaire idoni pel seu estomac .La resta no triguen gaire, tot tancat i barrat a dos quarts d’onze. El Pagès se’n fa creus!!! Vive la France!!!
Continuarà….

Track  i mes informacio Aqui

El Video
 


2 comentaris:

  1. Bé, el començament ja promet 3 capituls més de bones experiencies, ja frisso per saber més. Com es normal el Litus el primer dia la té que muntar, d'una manera o d'un altre, jeejeje!!! en fí, feu bones cares, i espero que només fos el problemet del Pc tot l'ho greu del viatge sencer... doncs esperaré més...
    Bridge

    ResponElimina
  2. de moment pinta be el pesbre te de tot

    ResponElimina

Qualsevol comentari fora de to o irrespetuos serà esborrat directament sense previ avis per l'administrador del Blog.