diumenge, 29 d’abril del 2012

Ciclisme d'Alçada

Els Bikeapeu no han fitxat ni al Hermida ni al Contador No … l’alçada es deu a l’altitud de les muntanyes voltejades. A banda de les sortides tradicionals els bikeapeu es van traslladar el passat 9 d’abril a les contrades de Camprodon per recordar una ascensió que ja varen fer en la ruta de la Bi-6000 a l’agost del 2009. Des de Villalonga per la pista de Tregura fins a la lloma del Balandrau (2.585)  amb una altitud de 2.200 Mts. Des de la Collada Meianell fins a Pardines per on vàrem baixar per  un bonic corriol de vertigen….

I des de Pardines a la Collada Verda, per unes pujades  impossibles que varen fer acumular quasi 1.500 mts. d’ascens en poc mes de 42 Kms. I gaudir de la vista de un altre dia de suors a la Bi-6000 El Coll de Pal. La arribada a Villalonga per un corriol desengrassant si es que ja quedava alguna cosa….Menys mal que la neu va fer desistir a alguns de no agafar la alternativa que es portava per pujar al cim el Balandau per la collada de Fontlletera i tres pics , doncs el dinar que ens esperava podia haver estar mes aviat un berenar….
El passat 21 d’abril tocava el Pedraforca (2.506), una Volta amb diferents vessants, una mes entretinguda de 50 Kms i 2.000 de desnivell i una mes llarga de 79 Kms i 2.700 que varen donar les millors perspectives de la emblemàtica muntanya. La sortida des de Saldes, per la pista de Gresolet cap el Colell amb una temperatura de dos sota zero, però que pràcticament no es va fer notar davant el desnivell de pujada d’aquesta primera ascensió. A d’alt del coll rastres de neu a la pista que li donen un encant mes a la sortida.

Baixada cap a Josa on es separen les dues alternatives. La primera per corriol fins a Gosol a esmorzar i després pel coll de Feners fins a Saldes també amb algun corriol, i la segona per Cornellana, Fornols, Tuixent i el Coll de la Mola fins a Gosol i Saldes. Alternativa mes pistera, pero a la vegada mes dura doncs el Coll de la Mola amb 16 Kms ininterromputs de pujada es fa llarg i pesadíssim. L’horari apretat d’arribada a Saldes per dinar fa que des de Gosol a Saldes s’agafi l’alternativa de l’asfalt.
I aquest cap de setmana llarg ha començat amb un test Tdb Silver de quatre aventurers que s’han endinsat pels recargolats  corriols de la zona Torello-Tavertet-Rupit per fer memòria del que els espera el pròxim 2 de Juny…  tot plegat amb un recorregut de 60 Kms i 1.700 de desnivell, això si ben acompanyat d’ esmorzar, dinar i …. Complements. L’alternativa al Test, ha estat una altre volta…. La Mola. Reedició d’una ruta que va agradar molt en el seu dia per diferents motius. Paisatgística evidentment però també molt complerta beteterament parlant. Pistes, corriols kilometratge, ascens, rampes dures…. Un bon poti-poti de btt recomanable. Total 76 kms i 2.300 d’ascens en poc mes de 6 hores de pedaleig… ritme Non Stop…
Val a dir que totes aquestes sortides han oxigenat i desinfectat  be la sang, de tots els participants i han sigut uns entrenaments d’alçada de cara al repte principal dels Bikeapeu aquesta temporada que com tothom sap es, treure’s l’espineta de l’any passat a la Tracks del Diable Non Stop. Però encara queden quatre setmanes i alguna cosa mes caurà.....






3 comentaris:

  1. Hola Litus i companys!!!! Molt bones sortides, molt bon nivell de pedalada, paisatge i duressa!!!!
    enamorat de les dues sortides del Balandrau i de la meva terra: Pedraforca, pero una molt bona menció per la Volta a la Mola, un circuit molt macu i amb terreny de tota mena, molt bona companyia i sobretot un alt nivell de rodatge, em va agradar mmolt!!!! Gràcies a tots per aquests moments de btt tant i tant memorables!!! una abraçada!!
    Bridge.

    ResponElimina
  2. Bé pels BIKE @ PEU, veig que porteu un bon ritme de entreno.Si seguiu així els TRACKS DEL DIABLE semblaran un passeig.
    Quina enveja em doneu.

    ResponElimina
  3. Envejable sortida.impresionant. i nosaltres pel desert...

    Jabalibikers.com

    ResponElimina

Qualsevol comentari fora de to o irrespetuos serà esborrat directament sense previ avis per l'administrador del Blog.