diumenge, 28 d’agost del 2011

Epic 2 Seira-Plan Això es Mountainbike???

Estem de sort i hem agafat potser la millor setmana meteorològicament parlant. Segueix fent sol amb temperatura fresqueta. Desprès d’un esmorzar una mica mes complert que el de Pont de Suert, estem disposats a pedalar. Son les 8:02 del mati i encarem la segona etapa per la N-260 . Es un tram de 9 Kms molt perillós per la tipologia del transit en una carretera estreta que segueix el Congost del riu Esera. La majoria ens hem abrigat doncs sortim de cara avall, però aviat ens sobrarà tota aquesta roba. Arribem a la cruïlla de la presa per agafar direcció Senz i Viu i tothom es despulla.


Les rampes que es divisen des de aquí fan preveure una bona suada tot i que es tracta d’un tram de 8 Kms mes d’asfalt. Cadascú va al seu ritme. A Viu la Betty i el Som-ji aprofiten per fer canvis a les pastilles de fre mentre arriben els de la cua. El Litus va molt feixuc amb aquesta doble de tona i mitja que sembla una barca. Arriba un altre grup de Girona de set bikers i la fem petar una estona. A partir d’aquí començarem a pujar per pista fins la Collada de Cullivert a 1516 mts d’altitud. Una ascensió tan bonica com dura, sempre amb ombra i amb la recompensa de les vistes a la collada del Cotiella i altres pics segons les indicacions del nostre “Sherpa” Fernando.


 Allà s’ agrupen tots el bikers de les diferents colles que hem trobat pel camí alguns fent la transpirinenca. Desprès de la collada sorprèn un corriolet que ràpidament es torna pista en direcció a Lafortunada. La baixada la fem lenta davant dels comentaris rebuts pel Fernando que ens va explicant pic per pic tots els detalls de la ruta, Peña Montañesa , Peña Solana, Lierga etc. Es fa difícil recordar tants noms. La pista es torna mes trencada amb algun que altre ensurt pel camí... fins arribar a una indicació de l’organització.





Es tracta d’una entrada a un corriol-pedragar on el Pagès es fusiona amb una gran abraçada a un gran pi, al qual li haurà de donar les gracies, doncs vist el que hi havia de cara avall li va salvar la vida. A resultes de l’abraçada porta el braç ven esgarrapat. El corriol desemboca a un pont sobre el riu Irues que travessem i seguim fins la carretera que ens portarà a Badaín Control 3 de la ruta. Un quart de dues i pararem a repostar....Macarrons,Mongetes Vermelles, xurrasco i algú fent la migdiada. El Litus parla amb l’organització, va quasi sense frens amb la bike de substitució així que es planteja un nou canvi a Plan.


Fa calor per pedalar amb la panxa plena. Propostes d’un banyet però finalment a la ratlla de les quatre de la tarda es reprèn la marxa. Però un km i mig desprès tot just abans del túnel de les Devotes ,el riu Cinca ofereix una gorga molt animada per banyar-se i evidentment hi ha membres de la colla que no s’ho pensen dos cops. Botin,Pagès,Litus i Som-ji a priori estan decidits. EL Bridge ja deu ser a Plan , el Pc no en te ganes, El Pere ja m’agafareu i la Betty no porta bikini....El Fernando s’ho repensa i marxa i el Crus també i torna. Finalment mes d’una hora al riu!!! Les bromes s’han succeït i ha estat una estona relaxant...


i mes valia així per que el tram des de Lafortunada a quasi be Plan es un tram de 16,5 Kms d’ asfaltat que es fa etern i perillós, primer pel transit fins a la cruïlla de Salines de Sin i per la successió de túnels després on es fa imprescindible la llum. Acabarem aquesta etapa amb 33,5 Kms d’asfalt de 64 totals. Això es mountainbike? Aproximació al Poble de Plan pel sender a la vora de la presa de Escún i seguint el curs del riu Zinqueta,balsam montanbikero!!! i on es rep una trucada dels que ja s’han dutxat preocupant-se pels cinc banyistes. Hotel Mediodia control 4, birreta per refrescar, passejada pel poble que sorprèn per l’ambient malgrat no haver-hi Plan.
Molt turisme familiar. El Litus demana per la bike i troba una rígida de carbono petita per ell, però millor equipada que la bike que porta així que no s’ho pensa dos cops. Record a la Epic Trail... 4 etapes amb 4 bicis diferents.... El Fernando comenta per on passarem dema, i al Botin li cauen els... ulls a terra de mirar tant amunt. Es obvi estem rodejats de muntanyes. Abans d’anar a dormir copeta i tertúlia amb els de Girona que també dormen al mateix hotel. Demà ells faran la versió Xtrem ,a priori la normal ja es una de les etapes mes dures però....


Dades de l'etapa segons el Gps del Litus :
Total Kms : 64
Total Ascens acumulat + : 1673 Mts.
Total Temps : 10:50
Total Temps en Moviment : 5:27
Total Temps Parat : 5:23
Velocitat Mitjana en Moviment : 12,5 Km/h
IBP 121 AB
TracK i mes informació Aqui




dimarts, 23 d’agost del 2011

Epic 1 Pont de Suert- Seira ... Xtrem!!!

Toca el despertador, amb el Pc es molt difícil fer tard a qualsevol lloc. Esmorzar molt escàs per lo que ens espera. La Betty troba a faltar el seu cafè. Mentrestant el  Litus s’adona que porta la roda fluixa i passa per la benzinera a inflar. Sortida a les 7:56 del mati. L’inici de l’etapa es fa per un tram asfaltat d’uns 3,5 Kms amb rampes molt feixugues. A partir d’aquí s’inicia una petita variant Xtrem que ens portarà al poble abandonat de Gabarret amb un tram curt però molt exigent  que ens fa suar de debò tot i la fresqueta que fa. Sense masses complicacions arribem al poble de Bonansa, control nº 1 de la ruta.
Prenen algun beure i barretes. Coincidim amb un grup que son coneguts del Pagès. No tornarem a coincidir doncs ells la fan en tres etapes. Sortint de Bonansa iniciem el segon tram Xtrem. Ens estalviarem 7,5 Kms d’asfalt, la pujada i baixada al port de Bonansa i un tram fins el poble d’Espès . Encara que a priori el canvi no es res de l’altre món, les fortes pluges dels dies passats ens fan trobar pistes molt malmeses on es complicat mantenir l’equilibri. De totes formes el canvi es molt recomanable vista l’altre opció. Anirem pedalant sempre amb la mirada posada al Turbon, majestuós.
Arribada a Laspaùles ,territori “Crus”,  per un corriolet , on parem al Càmping a fer un esmorzar-dinar doncs el ritme lent del grup ens fa arribar sobre dos quart de dotze del mati amb nomes 22 kms de l’etapa i no trobarem res mes per menjar a partir d’aquí. A la represa el Litus nota alguna cosa estranya a la seva bike i para. Com si res s’ha trencat el suport de la pinça de fre del darrera. No te reparació possible.  El Crus li ofereix una Klein que te al garatge. Quina sort dins la desgràcia. Tenim contractat el servei d’assistència però el Litus arribarà a Seira amb la Klein per fer el canvi desprès.
 Des de Laspaùles fins a Espès es circula pel Gr 18 i el 15. El primer es força ciclable i l’entorn es molt bonic encara que la mala senyal del satèl·lit i un track desplaçat ens juga una mala passada i ens fa anar endavant i en darrera fins tenir clar que portem el camí bo. Un tram del  Gr 15 es impossible, però val la pena el sacrifici per arribar a Espès sense xafar asfalt (Tot i així l’etapa en tindrà quasi 6). A partir d’aquí encarem la ultima pujada del dia, El Coll de Selbaplana sostre de l’etapa d’avui amb 1613 mts. No es una pujada massa llarga i dura però acaba fent-se feixuga. Baixant, la pista es bona i ràpida amb vistes a la Serra de Chía.
Ens desviarem 200 mts per visitar la font de la Muria i el llangardaix de fusta que penja de la paret del congost. Això de portar guia de la zona ens va molt be per visitar llocs que passarien desapercebuts. Passem Gabas on existeix la possibilitat de begudes fresques,però sembla que el grup te mes ganes d’arribar que de fer paradetes... La baixada a Seira fa les delícies dels “Descensers” mentres els “Carreteros” cremen pastilles.... A Seira  control 2 a l’Hostal Ventamillo on soparem. Dormim a la Casa Rural Aligreus on tenim un petit lio amb les habitacions.  
La única doble que tenim contractada disposa de llit de matrimoni ?¿¿, però finalment es soluciona. La pinta exterior es de ruïna total,però a dintre les instal·lacions son mes o menys  correctes. Al Ventamillo  el sopar es bo i el tracte casolà. La bici de reposició del Litus que es troba allà aparentment esta be, malgrat trobar-la en males condicions de us. Rodes i suspensió desinflades ens obliguen a fer un repàs mecànic per l’endemà. L’únic bar del Poble es troba tancat, així que finalment nomes el Crus el Litus i el Botin prendran una copeta a la terrassa del Ventamillo. Tots ben solitaris aniran a dormir nomes mitja horeta mes tard....

Dades de l'etapa segons GPS Litus :

Total Kms : 54,04
Ascens Acumulat + : 1.584 Mts.
Temps Total : 10:01
Temps en Moviment : 5:28
Temps Parat : 4:33
Velocitat Mitjana en moviment 9,9 Km/h
IBP 136 AA

dijous, 18 d’agost del 2011

Èpic Trail- La Previa-

Un estiu mes i un altre objectiu acomplert. La Èpic Trail ha estat la ruta estiuenca mes concorreguda de les que s’han efectuat fins ara per aquesta colla. Fins a nou integrants dels Bikeapeu  mes un company de les terres aragoneses, s’han recreat pels 235 kms  dels que consta aquesta ruta. Paisatges de insomni els han rodejat constantment , durant els quatre dies que aquest grup ha pedalat per carreteres, pistes i senders dels Pirineus . Han estat quatre dies plens d’experiències, d’anècdotes, de riures, de sacrifici, de cansanci, de satisfacció , d’entrebancs ...  pero tots han assolit una fita important  en la que la comprensió, l’amistat i la convivència han sigut els  valors estrella d’un grup tant heteregeni que a priori podia haver estat un gran impediment a l’hora de pedalar junts. Una vegada mes el grup ha demostrat que queden molts Kms per devorar junts ja que ,cada vegada que s’assoleix una fita, tot just assolida ja se’n proposa un altre. Quina?? Mantindrem la incògnita per aquells que encara no han tingut la sort de fer la sortida estiuenca dels Bikeapeu...
Diumenge a tres quarts de quatre ens varem concentrar per marxar a Pont de Suert set dels integrants, La Barrufeta, Bridge, Pc, Pages, Botin, Litus i el Som-ji doncs el Crus i el Bessó ja havien pujat el dia abans pels seus propis mitjans. El viatge tranquil amb paradeta per estirar cames. A un quart de vuit arribàvem a la oficina de AramonBike on a part dels dos integrants bikeapeuros ens esperava el Fernando de Monzon , company estiuenc del Crus.Ens rep l’Eva que ens fa omplir els fulls de conformitat. Briefing curtet però explicit per part del Pere doncs hi havia una mica de feina amb la arribada de bikers. Decidim canviar la primera etapa per la variant Xtrem , idea que ja portava el Litus des de casa per tal de retallar Kms d’asfalt i recomanada per Iñigo de la Organització. Recollida de xips i regals i cap a l’Hostal Canigó a descarregar bicis i maletes. Un cop situats busquem un lloc per anar a sopar doncs en aquest local no serveixen menjars. Es festa Major a Pont de Suert per tant hi ha força ambient. Desprès de sopar, una estoneta a la plaça del poble a escoltar el trio que tocava i pasejada per la fira on els bikers canviaran les seves habituals montures per unes de mes contundents.... Finalment tots a dormir, esmorzar a les set del mati per encarar la primera etapa fins a Seira. Continuara....

Aqui teniu un aperitiu de com pedalen els Bikeapeu...

divendres, 5 d’agost del 2011

Ens Anem de Vacances

Be ,de fet bloguerament parlant fa dies que estem de vacances però no pas en el sentit del pedal ja que l’últim mes i mig cada cap de setmana s’han fet sortides mes o menys complertes. Un matxembrat de Kms que ha abraçat pistes i corriols del Bages sempre amb molt bona assistència de bikers malgrat les obligacions de feina, impediments mecànics o físics d’alguns membres de la colla.
Algunes de les sortides mes destacades son per exemple la del 16 de Juliol on varem anar fins a Olesa en tren i desprès de creuar Vacarisses pels Caus i la Casa Nova de L’Obac tornarem a casa pel Camí Ral fins al Pont de Vilomara, una ruta que va fer les delícies dels mes corrioleros de la colla.
La del 23 de Juliol amb una arribada a Monistrol de Calders inèdita  malgrat la coneixença de tots els camis i un afegit Selenik que ens va portar a la Vall de Marfà on  alguns dels membres recordaven la duressa d'aquella Selènika però que hores d’ara ja no ho es tant. Ruta llargueta i amb desnivell per anar carregant bateries de cara a la sortida estiuenca.
La del 30 de Juliol amb una llarga arribada a Castellfollit del Boix voltant per Fals,Rajadell i pujant la condemnada Z abans de esmorzar, per acabar tornant per zona corriolera molt entretinguda i divertida del sector de San Salvador de Guardiola. Lllastima de les absències dels corrioleros de la colla.
A part alguns membres bikeapeuros han fet de les seves particularment participant a les ambaso de Sant Vicenç i Navàs i altres sortides i quedades amb la flaca. En definitiva unes Vacances blogueres molt plenes d’activitats per part de tots els membres d’aquesta colla i que no poden quedar en l'oblit.
Dilluns 9 bikers comencen la pedalada de l’estiu, L’Èpic Trail i ara si que toquen vacances….però esperem que tant bon punt arribin ens expliquin les seves vivències pel Pirineu Aragonès, que segur no ens decebran com ja ens tenen acostumats.
Podeu trobar alguns dels tracks de les sortides aqui