dimecres, 7 de setembre del 2011

Epic 4 Castejon-Pont de Suert Caminante no hay Camino

Avui l’esmorzar es a les set. Tothom es prepara els bocates pel camí. L’esmorzar es molt complert nomes una pega, el suc de taronja s’ha acabat i el de pinya ummm ja en parlarem....Quan arriben els altres bikers al menjador es queden una mica estorats per la manca de viandes. Es que no saben com mengen els Bikeapeu !!! Café a la barra del Bar que la mestressa no ens vol cobrar i primera urgència pel Bridge. El suc comença a fer efecte. Sortida a les 7:38 desfen 2 Kms del dia anterior i punxada del Bridge.Passen els Gironins i ens diuen que som molt valents els dels Bages per que anem en maniga curta.

Estem a 11 graus però no deuen saber el que arriba al km 2,5... Només girar a la dreta se sent com el Pagès posa a tota la tropa en fila caminant.. Nomes el Bridge , el Litus i el Toni ho proven i finalment aconsegueixen fer zero arribant al poble de S.O.S. Sembla fet expressament el nom d’aquest poble. A partir de Sos la pista es mes bona sempre amunt fins a Ramastue on algú mes ha de menester el paper higiènic... Fins Eresue un petit tram d’asfalt de baixada ens deixa relaxar les cames. Gir de 360º i ascens de dos kms exigents en direcció a Cerler amb nova paradeta per re agrupar. Al botin també li han entrat ganes...

Lleuger ascens fins al telecadira que comporta la cinquena parada pel mateix menester... el lloc escollit també te bones vistes .Resultat fins ara Cagaleres 5-Pinxasos 1. Arribem al telecadira i veiem als de Girona que tot just marxen. Fem una mossegada als bocates amb la vista del poble de Cerler i la Vall de Benasque. Ens falten 5 per L’Ampriu on hi ha avituallament i comença la demolidora pujada al Basibè sostre de L’epic Trail a 2274 mts. Es massa tard per menjar aquí i desprès pujar!!! Allà es troben el gruix de bikers de la resta de colles. Així que refresc i apa a caminar...


 L’ascens al Basibe es fa per pista ample te uns 3,5 Kms amb una mitjana del 13% amb trossos complicats pels rocs i es difícil no posar el peu a terra. Els qui ho proven inicialment el Bridge, El Crus, el Som-ji i el Litus. A mitja pujada al Bridge li devien fer pampallugues els ulls quan ha vist passar al Som-ji. Vaja cop de destral!! I sorprenentment al grup de darrera el Botin puja en bike???? Be nomes a trossos. Els tres de davant van tant “sobrats” que es passen la cruïlla de baixada i acaben pujant fins d’alt la collada que no te sortida. El Litus mes llest espera estirat a la gespa recreant-se amb les vistes.

Corrua de bikers a la baixada Free-ride. Be quan vegeu el vídeo deu ser pels professionals!!! Son cinc kilòmetres i mig d’autèntic pateo. El paisatge s’ho mereix, però com aquí algú es faci mal no arriben ni els helicòpters. A la Cabana de la Roca del Turmo comença la pista ciclable plena de rocs a la vista de la Vall de Castanesa i el riu Valiera on desprès de passar un pont el Som-ji pinxa. Mentre es fa la reparació hi ha qui aprofita per banyar-se al riu. El descens es ràpid fins Fonchanina on l’asfalt fa acte de presència de pujada per acabar arribant a Castanesa nou control de la Ruta.

Allà ens esta esperant el Pepito que ens ha vingut a veure, i per preparar el sopar de final de festa. Refresc,bocates i plats de fruita per encarar l’arribada. Ens falten 20 kms de teòric descens... però al Litus no li quadra l’ascens acumulat per lo que devem tenir sorpreses pel camí. Efectivament a la sortida de Castanesa s’agafa un bonic corriol que desemboca en una pista estreta molt rapida no exempta d’ensurts però que fa les delícies de tots els bikers inclús dels mes carreters. Al corriol el Pere ha perdut el GPS( això em recorda alguna cosa de la Raids OI? ) però el Fernando que venia darrera l’ha trobat.

 El Bridge ja patia per haver de tornar enrere... A prop de Vilaller el Som-ji torna a pinxar... 5 a 3 i por per que la remuntada es faci efectiva.... Aproximació per una pista paral•lela al Riu Noguera Ribagorçana que es va fent eterna potser per les ganes d’arribar però també pels constants puja-baixa que finalment fan que l’ascens acumulat es vagi complint. Creuem el riu pel Pont metàl•lic a l’entrada a Pont de Suert com veritables herois sintoma de que l’Epic Trail s’ha acabat. Últim control a l’oficina de AramonBike on ens rep l’Eva.
El Litus es fica dins la botiga amb la bike... home l’ha de tornar no?

Rebem el maillot de finishers, foto oficial i gesta assolida. Aquesta nit em sembla que dormirem tots plans. Dutxa a l’hotel i birretes i tapes tot esperant el sopar de cloenda que ens ha preparat el Pepito al Restaurant Ribagorça. Menú molt complert i preu en sintonia. Hi ha qui te ganes de festa però la zona no es la mes adient així que tots a dormir que demà toca viatge. El Fernando se’ns acomiada fins la propera i que sigui aviat. A L’endemà esmorzar a les nou. Be alguns una mica mes tard....em sembla que si no se’ls truca encara dormirien. Altres ja han rentat les bikes i han fet altres encàrrecs.

Carreguem maletes i el Pere ens recorda la nit que varem passar a Salardu l’any de la Pedals. Ummmmmm !!! i se’ns acomiada doncs passarà un dies allà. Direcció a Laspaùles a casa del Crus a buscar la bike del Litus. Canvi de bikes i el Crus ens recomana ruta turística per tornar. De Laspaules agafarem carretera interior fins Abella i Espès i recordarem algun tram de la Èpic i de pas farem en cotxe un tram que ens hem estalviat al fer la primera etapa la versió Xtrem. El Som-ji comentava que vaja tela!!! I això que es dels carreters... Parada a Benabarre per estirar,visita al Castell i compres d’última hora...

Xocolata,xoriços,llonganisses,mel i fer la birra es clar. Al final encara farem tard per dinar. Ultima parada a Tàrrega on no trobem el restaurant i ens decidim per un que s’hi veu mes o menys gent. Opció econòmica i tornada a casa. Arribada sobre les 6 de la tarda. Finalment hem fet l’Èpic en cinc etapes NO?
Doncs a per la pròxima, que ja falta menys....

Dades de l'Etapa segons GPS Litus :

Total Kms : 60,06
Total Temps : 10:23
Total Temps en Moviment : 6:19
Total Temps Parat : 4:04
Velocitat Mitjana en Moviment 9,5 Km/h
IBP 163 BA


Totals de la Èpic Trail amb 2 Variants Xtrem :

Total Kms Ruta 240,34
Total Ascens Acumulat + : 7.152 Mts.
Temps Empleat Total : 41:59
Temps en Moviment : 23:39
Temps Parat : 18:20

3 comentaris:

  1. Hola a tots, vull aprofitar aquestes 4 ratlles per donar les gràcies a tots els components de l'Epic, per les bones i males estones, tot forma part d'un tot que s'anomena: amistat i convivéncia. Demanar disculpes aquells que pugui haber ofès, sabeu i és conegut que no es fa espresament, sino? que a vegades ho veig diferent, o se'm creuent els cables, jejeje!!!!
    També vull agraïr el Litus totes les cròniques i els videos, no está en el seu millor moment i tot els mils de problemes que pugui tenir, ha trobat tems per escriure i fer els videos: Gràcies Litus!!!! de tot cor!!!!
    apa, l'any vinent?? MÉS!!!!!!!

    ResponElimina
  2. Gracies de nou Bridge,pensa que fer aquests muntatges tambe em fa desconectar i els disfruto com el que mes. Aquest tipus de sortides crec que es mereixen tenir quelcom que quan d'aqui uns anys ho tornem a veure,poguem riure,plorar,i parlar lo be que ens ho varem passar.Aquesta familia ja comença a tenir un curriculum bastant complert. Esperem que continui creixent.

    ResponElimina
  3. Fernando
    Hola a todos, que bonitas fotos, que bonitos videos, que bonitos dias. y vaya currada de Carlos. Disfrute muchisimo y espero compartir otra como esta.
    Agradeceros una vez mas vuestra armonia y compañerismo.
    Un abrazo

    ResponElimina

Qualsevol comentari fora de to o irrespetuos serà esborrat directament sense previ avis per l'administrador del Blog.