diumenge, 28 d’agost del 2011

Epic 2 Seira-Plan Això es Mountainbike???

Estem de sort i hem agafat potser la millor setmana meteorològicament parlant. Segueix fent sol amb temperatura fresqueta. Desprès d’un esmorzar una mica mes complert que el de Pont de Suert, estem disposats a pedalar. Son les 8:02 del mati i encarem la segona etapa per la N-260 . Es un tram de 9 Kms molt perillós per la tipologia del transit en una carretera estreta que segueix el Congost del riu Esera. La majoria ens hem abrigat doncs sortim de cara avall, però aviat ens sobrarà tota aquesta roba. Arribem a la cruïlla de la presa per agafar direcció Senz i Viu i tothom es despulla.


Les rampes que es divisen des de aquí fan preveure una bona suada tot i que es tracta d’un tram de 8 Kms mes d’asfalt. Cadascú va al seu ritme. A Viu la Betty i el Som-ji aprofiten per fer canvis a les pastilles de fre mentre arriben els de la cua. El Litus va molt feixuc amb aquesta doble de tona i mitja que sembla una barca. Arriba un altre grup de Girona de set bikers i la fem petar una estona. A partir d’aquí començarem a pujar per pista fins la Collada de Cullivert a 1516 mts d’altitud. Una ascensió tan bonica com dura, sempre amb ombra i amb la recompensa de les vistes a la collada del Cotiella i altres pics segons les indicacions del nostre “Sherpa” Fernando.


 Allà s’ agrupen tots el bikers de les diferents colles que hem trobat pel camí alguns fent la transpirinenca. Desprès de la collada sorprèn un corriolet que ràpidament es torna pista en direcció a Lafortunada. La baixada la fem lenta davant dels comentaris rebuts pel Fernando que ens va explicant pic per pic tots els detalls de la ruta, Peña Montañesa , Peña Solana, Lierga etc. Es fa difícil recordar tants noms. La pista es torna mes trencada amb algun que altre ensurt pel camí... fins arribar a una indicació de l’organització.





Es tracta d’una entrada a un corriol-pedragar on el Pagès es fusiona amb una gran abraçada a un gran pi, al qual li haurà de donar les gracies, doncs vist el que hi havia de cara avall li va salvar la vida. A resultes de l’abraçada porta el braç ven esgarrapat. El corriol desemboca a un pont sobre el riu Irues que travessem i seguim fins la carretera que ens portarà a Badaín Control 3 de la ruta. Un quart de dues i pararem a repostar....Macarrons,Mongetes Vermelles, xurrasco i algú fent la migdiada. El Litus parla amb l’organització, va quasi sense frens amb la bike de substitució així que es planteja un nou canvi a Plan.


Fa calor per pedalar amb la panxa plena. Propostes d’un banyet però finalment a la ratlla de les quatre de la tarda es reprèn la marxa. Però un km i mig desprès tot just abans del túnel de les Devotes ,el riu Cinca ofereix una gorga molt animada per banyar-se i evidentment hi ha membres de la colla que no s’ho pensen dos cops. Botin,Pagès,Litus i Som-ji a priori estan decidits. EL Bridge ja deu ser a Plan , el Pc no en te ganes, El Pere ja m’agafareu i la Betty no porta bikini....El Fernando s’ho repensa i marxa i el Crus també i torna. Finalment mes d’una hora al riu!!! Les bromes s’han succeït i ha estat una estona relaxant...


i mes valia així per que el tram des de Lafortunada a quasi be Plan es un tram de 16,5 Kms d’ asfaltat que es fa etern i perillós, primer pel transit fins a la cruïlla de Salines de Sin i per la successió de túnels després on es fa imprescindible la llum. Acabarem aquesta etapa amb 33,5 Kms d’asfalt de 64 totals. Això es mountainbike? Aproximació al Poble de Plan pel sender a la vora de la presa de Escún i seguint el curs del riu Zinqueta,balsam montanbikero!!! i on es rep una trucada dels que ja s’han dutxat preocupant-se pels cinc banyistes. Hotel Mediodia control 4, birreta per refrescar, passejada pel poble que sorprèn per l’ambient malgrat no haver-hi Plan.
Molt turisme familiar. El Litus demana per la bike i troba una rígida de carbono petita per ell, però millor equipada que la bike que porta així que no s’ho pensa dos cops. Record a la Epic Trail... 4 etapes amb 4 bicis diferents.... El Fernando comenta per on passarem dema, i al Botin li cauen els... ulls a terra de mirar tant amunt. Es obvi estem rodejats de muntanyes. Abans d’anar a dormir copeta i tertúlia amb els de Girona que també dormen al mateix hotel. Demà ells faran la versió Xtrem ,a priori la normal ja es una de les etapes mes dures però....


Dades de l'etapa segons el Gps del Litus :
Total Kms : 64
Total Ascens acumulat + : 1673 Mts.
Total Temps : 10:50
Total Temps en Moviment : 5:27
Total Temps Parat : 5:23
Velocitat Mitjana en Moviment : 12,5 Km/h
IBP 121 AB
TracK i mes informació Aqui




2 comentaris:

  1. No se si dir un gran equip de 10 o be un 10 d’equip, les dues definicions son certes per 4 dies de pedalar o bikeapeu i 6 de convivència…,fantàstic i inoblidable.

    ResponElimina
  2. Talment d'acord PC, ha estat un creuement pirenaic de p... mare!!!!!

    ResponElimina

Qualsevol comentari fora de to o irrespetuos serà esborrat directament sense previ avis per l'administrador del Blog.