dimarts, 23 d’agost del 2011

Epic 1 Pont de Suert- Seira ... Xtrem!!!

Toca el despertador, amb el Pc es molt difícil fer tard a qualsevol lloc. Esmorzar molt escàs per lo que ens espera. La Betty troba a faltar el seu cafè. Mentrestant el  Litus s’adona que porta la roda fluixa i passa per la benzinera a inflar. Sortida a les 7:56 del mati. L’inici de l’etapa es fa per un tram asfaltat d’uns 3,5 Kms amb rampes molt feixugues. A partir d’aquí s’inicia una petita variant Xtrem que ens portarà al poble abandonat de Gabarret amb un tram curt però molt exigent  que ens fa suar de debò tot i la fresqueta que fa. Sense masses complicacions arribem al poble de Bonansa, control nº 1 de la ruta.
Prenen algun beure i barretes. Coincidim amb un grup que son coneguts del Pagès. No tornarem a coincidir doncs ells la fan en tres etapes. Sortint de Bonansa iniciem el segon tram Xtrem. Ens estalviarem 7,5 Kms d’asfalt, la pujada i baixada al port de Bonansa i un tram fins el poble d’Espès . Encara que a priori el canvi no es res de l’altre món, les fortes pluges dels dies passats ens fan trobar pistes molt malmeses on es complicat mantenir l’equilibri. De totes formes el canvi es molt recomanable vista l’altre opció. Anirem pedalant sempre amb la mirada posada al Turbon, majestuós.
Arribada a Laspaùles ,territori “Crus”,  per un corriolet , on parem al Càmping a fer un esmorzar-dinar doncs el ritme lent del grup ens fa arribar sobre dos quart de dotze del mati amb nomes 22 kms de l’etapa i no trobarem res mes per menjar a partir d’aquí. A la represa el Litus nota alguna cosa estranya a la seva bike i para. Com si res s’ha trencat el suport de la pinça de fre del darrera. No te reparació possible.  El Crus li ofereix una Klein que te al garatge. Quina sort dins la desgràcia. Tenim contractat el servei d’assistència però el Litus arribarà a Seira amb la Klein per fer el canvi desprès.
 Des de Laspaùles fins a Espès es circula pel Gr 18 i el 15. El primer es força ciclable i l’entorn es molt bonic encara que la mala senyal del satèl·lit i un track desplaçat ens juga una mala passada i ens fa anar endavant i en darrera fins tenir clar que portem el camí bo. Un tram del  Gr 15 es impossible, però val la pena el sacrifici per arribar a Espès sense xafar asfalt (Tot i així l’etapa en tindrà quasi 6). A partir d’aquí encarem la ultima pujada del dia, El Coll de Selbaplana sostre de l’etapa d’avui amb 1613 mts. No es una pujada massa llarga i dura però acaba fent-se feixuga. Baixant, la pista es bona i ràpida amb vistes a la Serra de Chía.
Ens desviarem 200 mts per visitar la font de la Muria i el llangardaix de fusta que penja de la paret del congost. Això de portar guia de la zona ens va molt be per visitar llocs que passarien desapercebuts. Passem Gabas on existeix la possibilitat de begudes fresques,però sembla que el grup te mes ganes d’arribar que de fer paradetes... La baixada a Seira fa les delícies dels “Descensers” mentres els “Carreteros” cremen pastilles.... A Seira  control 2 a l’Hostal Ventamillo on soparem. Dormim a la Casa Rural Aligreus on tenim un petit lio amb les habitacions.  
La única doble que tenim contractada disposa de llit de matrimoni ?¿¿, però finalment es soluciona. La pinta exterior es de ruïna total,però a dintre les instal·lacions son mes o menys  correctes. Al Ventamillo  el sopar es bo i el tracte casolà. La bici de reposició del Litus que es troba allà aparentment esta be, malgrat trobar-la en males condicions de us. Rodes i suspensió desinflades ens obliguen a fer un repàs mecànic per l’endemà. L’únic bar del Poble es troba tancat, així que finalment nomes el Crus el Litus i el Botin prendran una copeta a la terrassa del Ventamillo. Tots ben solitaris aniran a dormir nomes mitja horeta mes tard....

Dades de l'etapa segons GPS Litus :

Total Kms : 54,04
Ascens Acumulat + : 1.584 Mts.
Temps Total : 10:01
Temps en Moviment : 5:28
Temps Parat : 4:33
Velocitat Mitjana en moviment 9,9 Km/h
IBP 136 AA

3 comentaris:

  1. molt xula la ruta companys ,feia temps no us veia a tanta colla junta per pedalar.salut bikers,.........!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  2. La primera entrega va ser molt trencadora..., però desprens de veure aquesta segona entrega, amb els efectes especials inclosos, llams i demés.... en el moment de l'averia de la bike del Litus, això ja es massa....
    Un 10 pel vídeo i un 10 pel Litus... Esperant amb candeletes les següents entregues...

    ResponElimina
  3. Ramon, Gracies pels piropos!!! m'agrada inmortalitzar els grans moments que vivim a sobre la bike i espero que tu i la resta de companys en pogueu seguir gaudint.

    ResponElimina

Qualsevol comentari fora de to o irrespetuos serà esborrat directament sense previ avis per l'administrador del Blog.