dilluns, 28 de febrer del 2011

L'Èxode dels Bike@Peu


Dissabte, 26 de Febrer de 2011, 8 intrèpids rodadors es donen cita a Manresa per començar l’èxode de les seves vides. Han de predicar pels camins de Déu guiats per en Lituíses. Aniran recorren varies comarques per donar fe de totes les seves atribulacions i assistirem a L’èxode del Bike@Peu...
A les 7,30 h del matí: Pare Camps, Betty, Pep Bridge, Pep Guile, Xic, Xavi i el Farma, seran guiats per l’home triat per la història: En Lituíses! La fe cega en el seu guía, els farà anar de cul pels mons del senyor… 117 Km amb 2650 d’alçada acumulada, amb un IBP 198 son proves taxatives de la proesa d'un dia ple de fe i d’amor a la bici.

Lituíses de bon matí ens advertia i ens guiava tot dient:
«Jo sóc el Guía Etern, el teu fanal, que t'he fet sortir de la casa de sempre, de bon matí, del llit i del bon repòs. No tindràs altres problemes davant teu. No faràs camí ni cap serra del que hi ha per davant teu, ni del que hi ha a sota teu, ni del que hi ha a les rieres per sobre la terra.
No defalliràs davant rés ni els prestaràs el teu dolor, perquè jo, el Guía Etern, sóc el teu camí, un Guía gelós, que castigo el defalliment dels estómacs en els meus companys, fins a la primera i la segona alarma de gana; però mantinc la meva força per a mil generacions com vosaltres i amb tots aquells que m'estimen i guarden els meus manaments. No prendràs en fals el nom del Guía Etern, el teu Guía; perquè el camí no tindrà per innocent el qui pren el seu nom en fals. Tingues present que has de santificar el dia del dissabte.
Cinc dies treballaràs per a dur a terme tota la teva feina, però el dia sisè és de bici, dedicat al Camí, el teu Guía. No facis cap feina; ni tu, ni el teu company, ni la teva companya, ni el teu enemic, ni la teva fe, només pedala i fes el Camí al meu costat. Perquè el Guía en sis hores va fer el track, el camí i tot el que s'hi veu. Per això el Guía va beneir el dissabte i el va consagrar. Honra el canvi i els frens, a fi que els teus camins siguin perllongats damunt la terra que el Guía, el teu Amic, et dóna. No cauràs. No cometràs caigudes. No defalliràs. No alçaràs cap pal en testimoni contra el teu company. No cobdiciaràs la bici del teu company, ni cobdiciaràs l’entrepà del teu company, ni el seu beure, ni la seva fruita, ajudaràs al teu company, perque el camí es per tots dos, un desert per creuar».

Aquí us deixo els següents Manaments dels camins d’aquest dissabte:
1. Estimaràs el camí per sobre totes les coses i no tindràs a destrossar els boscos aliens davant meu:
Manresa - Santpedor - Sallent-Sta.Eugenia Relat - Sta.Maria d’Oló -L’Estany - Collsuspina - Castellterçol - La Granera - Monistrol de Calders - La Musarra - Navarcles - Sant Fruitós de Bages - Manresa. Travessaràs muntanyes que et faran dolor, pujaràs pujades que et faran petit, però per sobre de tot, aniràs acompanyat per 7 intrèpids valents.

Sta.Eugenia de Relat
2. No et faràs enrere de res que estigui als camins, ni a la muntanya, ni als corriols:
Valents pujadors amb paisatges preciosos, hem patit de valent per arribar prop d’Avinyò, però el camí ens ha premiat a tots amb belleses úniques.
3. No et prendràs el nom del Guía a la lleugera:
El Guía ens va renyar a mi i al Xic, no l’hi trec la raó, però tampoc tenim la culpa de les ovelles escampades, tots hem de cuidar de tots, demano disculpes com a representant, el desert és molt gran i les flors molt llunyanes, i l’aigua es cara, però la comprensió es més valuosa.
 
4. Descansaràs de tant en tant:
Passat una bona estona de pedals amunt i avall, arriba l’hora de treure l’entrepà, el primer del dia, alguns barretes, d’altres fruita, i algú com el Pare Camps, per poc no munta un picnic sense l’ós Iogui, quin bocata Déu meu, quin Bocata!!!! Això es gana!!! Però la talla del camí farà consumir tal àpat gegantí.



5.No pararàs:
Només per fer el segon àpat, a L’Estany: Peus de Porc (estrany, els porcs de L’estany tenen 3 meitats de peus, Llom de porc, Sípia del Mar, Mandonguilles arrestades per cansalada, un mar de amanida i una llacuna de mongetes, han fet que el vi entrés millor pel coll, molt bon àpat a Cal Grau de L’Estany, un lloc perque els lluitadors agafin força i moral per tornar-hi...



 
Castell St.Miquel - Castellterçol -

6.Honraràs el pedal i la teva força de sacrifici:
Vuit hores a sobre la bici, han marcat una fita molt important pel grup que som, no tenim sostre, i, si el tenim, es tan lluny que no el veiem. Potser per això, quan plou, també ens mullem, quins companys! Quin esforç!! Quins paratges!! Quina experiència tan gratificant i alhora tan dura.




 

Sant Julia d'Uixols

7. No cometràs abandó:
El Xic ho va provar, va haver d’abandonar el grup, però està massa arrelat a nosaltres, es sent germà de la nostra colla, i no ens vol deixar, fa un intent d’abandonament, però torna al cap d’un ratet. Fa un altre intent, però al cap de 10 minuts torna a ser amb nosaltres. Es com una Baldufa, ara va, ara be... ens estima massa o no sap llegir el GPS, Xic! Xic! Xic! Ara seràs Xic el “YoYo”.



8. No cauràs ni ho intentaràs:
Aquest cop sí que ha sortit, cap membre ha resat agenollat al terra. Tots hem arribat cansats i molt fatigats, però sans i estalvis, TOTS!!!!
9. No donaràs fals testimoni:
No podem donar fals testimoni. Les xifres del magnífic GPS ho confirmen. Avui hem fet una gesta de les grosses i de les que et fan sentir millor, adolorit però satisfet, emocionat de tenir companys sofridors com tu,  alleugerit per la fi de la gesta. Avui tots haurem dormit amb un somriure amagat de satisfacció.

Castell de Granera
10.No desitjaràs que el Camí mai s’acabi:
Arribes cansat i destrossat, el cul sembla el d’un Mandril al sol, l’esquena carregada, les cames semblen bigues de formigó, però l’esperit acaba de rejovenir. L'emoció del fet ens ha dibuixat un somriure que mai podrà morir, i l’alegria per la travessia del Desert ens tan gran, que em sento molt orgullós per la gent que m’acompanyat.



Finalment cau la nit i arribem tantejant el camí. Cadascú agafa cap al seu cau, però tots ens mirem i sense dir rés, tots sabem el que hem aconseguit, el que hem fet. Com l'última cola de Monistrol de Calders, la sensació es tan refrescant que en silenci, un per un... tots, ens anem felicitant amb el somriure de la mirada...


Informaciò Tècnica i Track Aquí

11 comentaris:

  1. Pep Bridge, la crònica un 10, en sembla que mai havia anat tant a missa , de totes maneres per la pròxima i nomes com a proposta podríem fer un canvi radical tot fent un tom per les cases de P. Per allò de desintoxicar-se , com a sortida de PM, 8 batalladors de la ruta amb uns dallonses com el cavall de Santiago que els te de pedra, i mes tenint amb compte les circumstàncies de cadascun i cadascuna ...
    Apa fins la pròxima, feu bondat ...
    PC

    ResponElimina
  2. eso es creatividad!!! pedazo de cronica,sois unas maquinas del pedaleo y ahora encima me salis con los mandamientos .autenticos en todo,inimitables,estupendos...!!!!!

    ResponElimina
  3. Nois, jo nomes puc dir que estic gratament sorpres pel gran nivell demostrat per tots en aquesta sortida que ha pulveritzat tots els registres passats de kilometratge,ascens i duressa, al menys dels que jo tinc registrats.Com sempre ens ho vam passar de conya, vam gaudir d'una bona taula i d'un bon dia de bike. Ja estic neguitos per que torni a ser dissabte.I com no, una sortida així es merexia una cronica a l'alçada. Un cop mes en Bridge ens ha conseguit sorpendre amb una cronica divertida e imaginativa.D'aqui un temps quan tornem a llegir aquestes aventures ens adonarem realment de tot el que estem visquen.
    Força B@P

    ResponElimina
  4. Bridge, jo com el PC penso que la crònica un 10, però la temàtica comença a ser pesada. Suggereixo per properes aventures que baixem del cel.
    Sobre el "YoYo" no faré cap comentari.

    ResponElimina
  5. jajajaja, que crack! Como te inspiras para las cronicas :))
    Si quieres otro entreno por el estilo, os invito a venir un dia a casa, salimos hacia el Montseny para que conozcais mis terrenos de entreno.
    Los kms decidis vosotros.
    Allá, ahí queda eso ;)

    ResponElimina
  6. Noe, tenemos una salida prevista para el Montseny, por supuesto estas invitada, pero te advierto que serà durilla, aunque si vienes tú, serà de mejor hacer, la sonrisa y el buen rollo estarán asegurados, más datos en breve, pasados por nuestro buen y querido amigo: Litus

    ResponElimina
  7. Xic, el tema de la crònica no es redundnat, simplement ha estat una casualitat, personalment creia que la cronica havia d'anar per aqui, per un èxode semblant al dels jueus creuant el desert. De totes maneres, si algú vol substituir al Litus i a mi com a cronistes, sou benvinguts.... fiuu fiuu shiiii shuuuiiiii!!! això significa "silenci" i un rastoll creuant l'escena... ningú s'ofereix vaja!!! jejeje!!!! tranquils!!! xatos, ha estat una casualitat...

    ResponElimina
  8. Ohhh, por el Montseny hubiera propuesta una buena ruta, jeje, aunque seguramente vais a tenerla de todas formas!!!

    ResponElimina
  9. Noe, te avisamos cuando vayamos para alla. Guardate todo un dia porque la salida se las trae....ya te pasare la info.

    Saludos

    ResponElimina
  10. Megacrònica, felicitats cronista Bridge. I pel que fa a la sortida. Fantàstica!!! Però vaig patir una mica al final amb lo de la foscor, al no veure un pijo enlloc.
    Ahhhhhhhhh, per cert Guile que no t' agradava la teva botifarra que estàs mirant amb cara de molt desitg la meva sipia? juajuajua


    Betty

    ResponElimina
  11. Nois, tal com dieu tots molt bona sortida i particularment molt content perquè físicament hem vaig trobar de conya, l’únic que a la propera que fem tant llarga tindrem de dur llums, respecte a la meva mirada amenaçadora a les sípies de la Betty, dons la veritat es que feien molt bona pinta i la meva botifarra ja ho vares veure, casi bé donava la volta al plat i també estava molt bona, sobre tot acompanyada de les mongetes.

    ResponElimina

Qualsevol comentari fora de to o irrespetuos serà esborrat directament sense previ avis per l'administrador del Blog.