dilluns, 30 d’agost del 2010

3RBTT Festa i Podi

Els BikeApeu varen participar el passat dissabte 28 a la prova de Tres Hores de Resistència en BTT organitzada per Out.cat i L’Esport Ciclista Manresa dintre del calendari d’activitats de la Festa Major de Manresa i que es va celebrar al complexe esportiu del Congost. Va ser la primera de les participacions de la colla en una cursa que a pesar del seu caràcter popular va ser molt competitiva, degut a la presència de corredors i corredores d'elit. El resultat ha estat molt digne pels nostres corredors en una prova en la que vàren participar un total de 67 equips de gran nivell, sis dels quals comptaven amb algun membre femeni a les seves files, un de ells el nostre.
  
La posició 39 a la classificació general empatats amb deu equips mes, dels quals nou els van superar per temps total amb una diferencia màxima propera als deu minuts i tercers en la categoria mixta així ho avala. Un primer podi que sap a gloria. Els participants varen completar un total de 23 voltes a un circuit que constava d’uns 2,2 Kms amb diferents entrebancs mes o menys tècnics i de diferent dificultat, que podien ser salvats per zones mes fàcils però a la vegada mes lentes.



 Val a dir que els propis participants van quedar gratament sorpresos per la posició assolida, prova del gran nivell que esta agafant aquesta colla de bikers que no fan res mes que gaudir de la bike sense entrenaments intensos ni projecció de metes a nivell de competició. El dia de la prova s’esperava amb gran nerviosisme per part dels integrants de l’equip, degut a la falta d’experiència en aquest tipus d’esdeveniments, però això no va ser cap tipus d’impediment per que es deixessin la pell a sobre la pista, sempre ben recolzats i animats per la majoria dels components de la colla que es van des viure en esforços de tota mena per que els bikers trobessin forces en els moments de flaquesa.
El jugador 12 com es diu col•loquialment va jugar un paper important , es per això que aprofitem aquestes ratlles per donar les gracies a tothom que va ser patint durant tota la cursa, i per fer gala d’un gran grup, d’una gran colla que ha estat a l’alçada dels millors tant esportivament com humanament parlant. Nomes queda felicitar particularment als components de l’equip per l’èxit assolit, la Betty, el Bridge i el Litus, així com també a l’organització que malgrat algunes petites deficiències sense massa importància i segurament degudes a la joventut de l’esdeveniment ens van fer gaudir d’una tarda-vespre-nit de bike immemorable amb un circuit molt complert i treballat.

Ànims i a per un altre ¡!!

Podeu trobar mes fotos de l'esdeveniment Aqui i a la pagina de Bicicat

dijous, 26 d’agost del 2010

Raids 4ª Etapa Llança-Roses

Dia 12 Som-Ji Que s'acaba
Ultima etapa. Els bikers s’han llevat puntuals i amb bona cara. Com que la nit passada van fer bondat... Anem a per l’esmorzar que ens tenen preparat. Encara no hi ha ningú a la sala per que son dos quarts de set. Veiem com arriba el forner amb un sac ple de pa acabat de fer. Quan baixin la resta d’ allotjats nomes trobaran el sac.... Self Service molt complert. Hi ha de tot i força . Sucs,pastes, embotit,iogurts etc etc. El Litus a diferència del dia abans menja pels descosits. Que li deu haver fet el PC aquest nit? Deixem les maletes al vigilant, agafem les bikes i en marxa sobre les set i deu minuts.

L’etapa d’avui es la mes fàcil, doncs hem d’acabar d’hora per tornar a casa per la tarda desprès de dinar.Els primers kms des de Llançà fins a El Port de la Selva son bàsicament camins de Ronda a la vora del Mar. El canvi paisatgístic es total. Els beteterus 100% es troben estranys en aquestes circumstancies, però realment la Costa Brava te un encant especial. A dreta muntanya , a esquerra Mar. Es barregen les olors de la vegetació muntanyenca amb l’ humitat del Mar. Fins i tot el dia acompanya. Esta una mica núvol, no fa gens de calor i li dona un to una mica mes melancòlic a la ruta.
El problema de tot això es que hem trigat mes d’una hora en fer vuit kms, no per la dificultat si no per que paràvem a cada moment i ens quedàvem bocabadats retratant-ho tot. Impressiona el Monestir de Sant Pere de Rodes a la falda de la muntanya. Creuem el Port de La Selva amb una intensa olor marinera. Sortim del poble per una pujada d’uns quatre kms però amb bastant tros asfaltat i desprès per un tram de pista bona que indica que estem entrant al Parc Natural del Cap de Creus. El descens el farem per un corriol fàcil que ens portarà fins l’Ermita de Sant Baldiri de Taballera en reconstrucció.

Seguim corriolejant i alternant pistes, però ara la cosa ja es va complicant, ja que tenim algun que altre tram a peu. Un PR de pujada d’un km potser es la part mes dura de l’etapa. Al menys si t’ho agafes amb ganes com el Bridge que nomes ha posat una vegada el peu a terra. Cap mes biker ha aconseguit fer-ho tot seguit. Be alguns nomes han posat també un cop el peu a terra... tot just al començar i fins al final !!!! Seguim per corriol molt maco ara en baixada des de el que anirem veient el Far del Cap de Creus, Port Lligat i el Poble de Cadaquès. L’arribada a Cadaquès es fa per una trialera una mica tècnica però que fa les delícies dels mes beteterus.
De fet ens ha sorprès gratament aquest tram doncs realment pensàvem que tota l’etapa seria mes o menys per pista bona. Anem sobre l’horari marcat i farem un refrigeri a Cadaquès al costat del Casino on veurem un altre museu d’escultures.

Ja sabeu a que em refereixo.
El Pagès i el Bridge semblava que tenien Torticolis al coll, el Litus no parava de girar el cap d’un canto a l’altre, el Pc es feia el Pagès, el Quim no donava a l’abast a donar indicacions, esquerra, dreta, goita aquella, a davant... i la Betty es mirava un altre tipus d’art llògicament. Però tornem a la bike!!!
Al centre de Cadaquès font per omplir d’aigua, i sortida amb uns dos kms de pujada. El Bridge surt fort suposo per fer-se passar les ganes d’allò que ha vist a Cadaquès,seguida per la Betty que aquest any esta pletòrica des de que nomes pren sucs de taronja ?¿¿?¿.
El Pagès es despenja per que encara deu somiar escultures i el Quim el Litus i el PC per allà al mig encara comenten que maco es el “Paisatge de la Costa Brava”. Mentre baixem es comenta la possibilitat d’ anar a visitar la Cala Joncols. S’han de fer uns 2 kms addicionals entre anar i tornar però es que des de que hem sortit de Cadaquès comença a apretar fort el Sol i un banyet no estaria de mes. Sort que les previsions marcaven un 75% de previsió de pluja. Finalment desistim de la idea, 4 contra 2 la majoria guanya i el Quim pels núvols altre vegada !!! Turismeeeee!!! Culturaaa!!! Doncs Som-ji. El Litus comenta que hi ha mes possibilitats mes endavant.
Petits repetxons per arribar a la Cala Montjoi, amb nous intents per fer un banyet a algunes de les magnifiques caletes que anem passant , algunes amb divertits corriols per accedir-hi. Que nooooo!!! Doncs Som-ji i el Litus acaba la Ruta com la va començar Punxant abans de la Cala Montjoi. Reparem a sota l’ombra per la calandra que cau com diria el Pastor de Cantallops. Un estranger biker ens demana si tenim alguna clau per que porta fluix el sililin. EL Bridge l’ajuda però al cap de 3 segons torna per que se li ha tornat a afluixar. Bon Mecànic tenim a la colla!!! Ara que el Litus per canviar el pneumàtic s'hi pot passar el dia... 
 Ens demana d’on som d’on venim i el pobre queda acollonit quan li expliquem que portem 4 dies pedalant amb 260 Kms... Passa El tren de Roses direcció Cadaquès per la nostre vora amb els turistes saludant-nos com herois... no si al final serem bons com diu el Bridge...
Des de la Cala Montjoi fins a Roses resten uns 11 kms tots d’Asfalt i 4 de pujada on trobarem el Bulli el famós restaurant del Ferran Adrià. Aquesta vegada hem decidit dinar a Figueres per que aquí hem de venir amb els Ferraris i els Porsche que s’han quedat a casa... A la pujada el Litus imposa un ritme i tothom en fila india, però fa trampa...

El tren turístic va darrera i li costa molt d’avançar-nos, però quan aquest ho fa el Litus s’hi enganxa tot seguint les bromes dels turistes que hi viatgen, i es clar no hi ha ningú que el segueixi. Els últims kms de baixada molt ràpids caramel pel final de ruta. I esta clar el Pagès sent enveja del Litus també vol acabar tal com va començar i acaba petant els pedals abans d’arribar. Això si la roda segueix perdent líquid verd a sobre la pell de la Betty i no hi ha manera que es desinfli .Expedient X. Es la una del migdia. I entrem triomfalment a Roses. Una volta pel poble i el seu passeig marítim, passem per davant de la Ciutadella i cap al pàrking on tenim els cotxes.
Toca carregar bikes, i anar a Vilafant a dutxar-nos, dinar i recollir el premi !!! eiiiiii faltava la punxada d’última hora !!! El Cotxe del Pc amb una roda desinflada... llavors ens quedem distrets. El Pc ens comenta que aquesta roda ja li perdia una mica però que no pensava que es desinfles en els dies que ha estat parat... La mare que el va matricular !!! Amb lo meticulós que es preparant les sortides i les postes apunt de les bikes i el cotxe se’l passa pel forro !! Ahhh i a mes idea genial. Ens posem a inflar la roda amb bombones i amb la manxa d’inflar les rodes de les bikes... Ens ve a veure el noi de l’hotel que varem dormir la primera nit i ens demana que tal ens ha anat i es queda perplex del nostre invent.
 
NO seria mes fàcil canviar-la?? Be es que al igual el PC porta pneumàtics per la bike però no la roda de recanvi al cotxe??? Li demanem on hi ha una benzinera per acabar d’inflar be la roda. A la sortida de Roses en direcció Figueres. Doncs cap allà. Un cop ben inflada cap a Vilafant. El Pc deixa que passi davant el Litus, deu tenir por a perdre’s, però quan ens adonem estem donant voltes per dintre Figueres... No passa res volta turística per dissimular. Amb la bike es un crack però conduint un despistat!!! Finalment trobem el camí correcte per arribar a la botiga de Vilafant. Dutxa i com nous ens posem el mallot de finishers de la Raids al Vent i cap a dinar a la Quinta Forca ( De veritat que es diu aixi!! ). Bon dinar, menjar selecte i a un preu moderat. Tranquils ja no faré cap esment sobre el pa.... aquí també es va acabar l’oli... jajajaja. Les cambreres molt servicials, ens seguien la conya, inclús de vegades hi afegien mes llenya al foc. Molt recomanable aquest local, petitet i acollidor.

Al final el meteoròleg la va encertar, mentre dinàvem una tempesta de col..ns, però ara ja ens es igual no ens mullarem i de pas es renten les bikes. Durant el viatge de retorn para de ploure. Toca centrifugar bikes, però a mida que ens acostem a Vic s’hi torna a posar, be una repassadeta. A Manresa fa sol. Es tornen a eixugar. Una birra de comiat. I ens torna a caure la de Maria santíssima. Finalment estem de sort i quan hem de descarregar para de ploure. Cadascú cap a casa seva. Un altre repte mes aconseguit.

Mentre escrivia he intentat anar fent memòria de tot el que ha passat. M’ha sigut impossible a pesar de lo llargues de les cròniques plasmar amb paraules tot el que ha viscut i sentit cadascú a la seva pell. Nomes puc dir per acabar que ha sigut una experiència enriquidora, que la companyonia ha estat el millor dels valors d’aquest bloc de bikers que sempre han anat a una, i que tothom ha rigut i sabut riure, que tothom a patit i sabut patir i que el comentari final de tota la colla ha estat... A On I per Quan el Pròxim Repte.

Informació Tècinca i Track Aquí

Video 3ª i 4ª Etapa

dimarts, 24 d’agost del 2010

Raids 3ª Etapa Maçanet de Cabrenys-Llança

Dia 11 En Busca del GPS perdut
Avui s’ha dormit d’allò mes be. Caure al llit i quedar planxats...potser ens vàrem passar amb les copetes... fins hi tot el PC quan sona el despertador comenta, Esperem que toquin les campanades de l’església. Recollim i anem a la sala on tenim preparat un suculent esmorzar. Els caretos son impressionants... Dos quarts i mig de set i la Betty no baixa. Aii!! A Quina Habitació esta? No ho sap ningú!!! I ara que fem??? Finalment es sent un barrum barrum. La Betty que baixa amb la maleta per l’escala per que l’ascensor esta tancat. Be suposem que era la Betty per que no la coneixia ni deu amb la cara que feia.

A pesar del completíssim esmorzar, al Litus no li entra gaire be res. Per que serà? Be no tenia bones vibracions amb el seu estomac i l’etapa d’avui també comença amb vuit kms de pujada seguida i mes val no temptar la sort. Fins hi tot tothom s’apunta a fer estiraments !!! Anem a buscar les bikes i en marxa. Primer objectiu Les Salines. Feia por mirar el perfil. Si els dies anteriors era Gran Reserva, avui anàvem de Bodega sencera. Tots amb el molinet!!! A mida que anem descobrint la pista El Bridge i la Betty comencen a tibar seguits pel Quim !!! Això fa pudor!!! El Litus es despenja. Avui s’han canviat el papers !!!

La pista es molt bona i el desnivell assequible, "no es tan fiero el leon como lo pintan". El Xavi i el PC porten bon ritme a pesar de tot. El Litus darrera va provant el millor desarrollo. Finalment opta per anar lleuger i amb cadència, i comença a escurçar distancies. El Bridge, la Betty i el Quim estan esperant per que no s’aclareixen amb el roadbook. A la represa el Litus es comença a trobar mes be i fa equip amb el Bridge y la Betty. Però es clar al Bridge no se li pot ensenyar la roda.... e imprimeix un ritme que finalment i miraculosament nomes aguanta el Litus.


Paradeta de reagrupament i fotogràfica. Arribem dalt el Refugi tots plegats. Queda un petit tram d’ascens per agafar direcció La Vajol i el primer ensurt del dia!! Ha desaparegut el track al GPS i no hi ha forma de arreglar-ho. Si el primer dia el problema va estar amb la pluja i el roadbook ben moll avui haurem d’anar amb el roadbook fins a Llança, doncs el Bridge també es va deixar el seu GPS a casa. Sort de portar els dos sistemes per que si no encara seriem donant voltes per aquelles terres... La baixada es vertical. Paradeta per divisar les vistes des de el Castell de Cabrera.

Arribem a la Vajol i es clar això d’anar llegint es un pal, alenteix el ritme i es creen confusions amb tantes indicacions. Estem arribant a la Jonquera. No ens fa massa gracia esmorzar aquí per la seguretat de les nostres bikes.Veiem un rètol de restaurant mes endavant amb una pujada de 1,5 kms descomunal i a la postres es tancat. Be ha valgut la pena pujar fins aquí nomes per veure les escultures que s'hi exposaven a la piscina, i mes sabent que la pujada tampoc ens la podíem estalviar. Evidenment la Betty no es simpatitzant d'aquest tipus d'art i ens retreu que estem malalts.

Decidim continuar fins a Cantallops. Creuem pel conjunt megalític de Mas Baleta. Anem un pel tard per esmorzar i el grup va mort per la calor i sense aigua. Finalment a la plaça del poble un bar on arribem i ens cruspim una gerra de birra com si res mentre ens preparen els bocates.
Bàlsam pels nostres malmesos estomacs. Truites de patates i pebrots ummm !!! Uns bikers que passen. Els cridem. Estan fent un tram de la transpirinaica. Compartim algunes vivències i marxen cap a l'altre bar del Poble doncs en aquest el servei no es que sigui massa ràpid.

El Pastor del poble ens demana cap a on anem. Cap al Castell de Requesens. Que dius boig!! No hi ha pas col..ns de pujar allà a dalt amb la calandra que cau. Amb aquell camí ple de Rocs!!!  i menys tu dirigint-se a la Betty !!.Tots acollonits.... Però a resultes de tot es un corriol molt distret i divertit amb moltes paelles, una mica tecnic per lo trencat del terreny peró això si pujant.
El Bridge ens espera al final del corriol per refrescar i fer de les seves. Una mica mes i el PC se’n va a terra de l'ensurt però l’aigua pel coll ha anat d’allò mes be. Continuem pujant ara per una pista ample i bona fins el Coll de Medas. La càmera del Pagès continua perdent líquid però aguanta, vaja misteri!!! I la Betty sempre tenyida de Verd. Deu ser l’única que va darrera el Xavi!!! Nomès faltava la foto just sota el cartell de "Pinxat".
Ens falten uns trenta kms per acabar l’etapa d’avui, hem esmorzat tard i podem arribar a dinar a Llança, però al Quim li agradaria visitar el Castell de Requesens. Llavors l’opció es dinar a Rabós i fer uns catorze Kms desprès de dinar. A la cruïlla per pujar al Castell la majoria del grup es desdiu.. Un km de pujada dura adicional per arribar al castell i la Betty passa de llarg com un llamp, seguits de la resta, menys el Quim que anava maleint els ossos a tothom.... Nomes penseu en jalar i pedalar !!! on es la cultura ??? I el turisme??? Vols dir que el va sentir algú? Doncs Som-ji que ja ens el mirarem pel peniscopy. (Aquest diccionari del Quim es de lo mes vario pinto). De fet culturalment parlant la visita es una opció que no us la podeu perdre.

Arribem a una zona militar on trobem un cartell. Caida de proyectiles !!! El que faltava que ens fotessin una bomba a sobre!!! A No, no fa falta ja hi ha el Bridge amagat amb les metralladores disparant a tot deu que passa.... continua fent de les seves. Al Litus li retornen els mals d’estomac i aquest tram se li fa feixuc. L’arribada a Espolla es fa baixant a tot drap per una pista a trossos mal en cimentada i a trossos amb reguerons descomunals. En un d’ells el Litus per poc s’empassa la Betty. A Espolla nou conflicte amb els  carrers.



Litus mira el mapa del GPS a veure que veus? diu el Bridge RES !! He perdut el GPS !!! No fotis!! diu la Betty Va de serio!! Col...ns Betty quina broma per gastar NO??? Crec que em deu haver saltat allà on t’he passat. S’ha trencat el suport!!  Apa doncs marxa enrere. El Bridge, El Quim i el Litus en busca del GPS perdut.. mentre la resta busquen un bar per comprar unes Cola-Loques. Anem pujant en direcció contraria amb el Bridge a davant. Finalment al cap d’una estona el veiem que baixa. L’heu trobat ??? NO!! Doncs jo tampoc!! Però la pitada de la parada el delata. Seràs Cab...n!!
 El portava posat al seu manillar. De res contesta el Bridge... Be han sigut cinc Kms extres...amb final feliç. Tornem a Espolla on ens esperen amb les cola-loques ben fresques i anem a la font a carregar aigua, mentre una amable veïna ens ha convidat a alguns a un plat de macarrons. Que deu tenir el PC que enlluerna a totes les dones? Però es clar no n’hi havia per tots i declina tant generosa oferta. Amb l’incident del GPS se’ns ha fet tard i ja no arribem a dinar a Llança. Així doncs nou canvi de plans. Cap a Rabós a dinar. Pel camí altres bikeros amb problemes, la palanca del canvi trencada. Vaja dia. El Litus potser de l’ensurt i ves a saber que mes continua amb el mal d’estomac. Per fi Can Tomàs el restaurant que buscàvem a Cistella!!! el primer dia. Menjar lleuger per que desprès s’ha de pedalar. Be alguns... Per la plaça passen carros plens de fusta. Que estrany a aquestes hores treballant a ple sol, Nooooooooo son els forners del poble que han vist arribar al Bridge!!! I el Litus bevent Aigua?¿? de veritat que esta fotut!! De fet ens ha anat be aquesta paradeta, pedalar a aquestes hores amb la que queia era de bojos. A mes a la represa el cel s’ha tapat una mica i corria un aire mes fresquet per lo qual la decisió ha estat encertada.
Desprès de Rabós els camins semblen serps, ara cap aquí,ara cap allà, canvis constants de direcció fins a Vilamaniscle. A la sortida del poble uns bons repetjons. A partir d’aquí la pista es torna ample i molt bona, sembla talment que anem per carretera. Descens vertiginós fins a l’ermita de Sant Silvestre de la Valleta que ningú vol visitar. Per que serà? Doncs per que resten dos kms de pujada mes i mentre es puja es veu perfectament jajajaja. Realment anem fets caldo!!! Per fi a dalt divisem Llança i el nostre estimat Mediterrà. Baixada a tot drap en busca de l’hotel i de la seva piscina. Encara som a temps de fer un banyet!!!

Arribem i el Bridge ho celebra al estil Habemus Papa. Despres de tots els entrebancs del dia no n'hi ha per menys i el Quim es confesa per tots els pecats comesos i aixi resarcir al grup de cara demà. Ara que si la que fa de cura es la Betty anem arreglats. A la recepció tenim una mica de lio amb les habitacions. La noia no s’aclareix i desprès de varis comentaris, rentar les bikes i donar una primera volta per  la piscina finalment s’arregla tot. L' Hotel Grimar es el mes gran en quan a extensió, però les instal•lacions son velles i la relació qualitat preu en aquest aspecte no es gaire bona. Problemes fins hi tot per guardar les bikes sota clau que finalment acaben a les habitacions!!!

Desprès de la piscina amb estirament subacuàtics inclosos, encara tenim temps d’anar al poble en busca d’un cable que ens permeti fer les copies de la informació gravada al GPS abans de fer un Hard-Reset a veure si solucionem el problema i dema podem navegar amb el track. Birreta al Bar-Locutori mentre el Litus es baralla amb la informàtica. En principi tot sembla arreglat. Tornem a l’hotel en busca del sopar. Jejeje ja us ho imagineu no??? Si Si, la cambrera va haver de muntar un pont aeri per portar el pa a la nostre taula.... però ara tambe s'hi afegeixen els molins d'oli a fer hores extres.
Sopar i servei correcte. El Litus continua bevent aigua. Deu estar molt fotut aquest home !! Mentre sopem mals auguris per demà. Comença a ploure, i la previsió marca 75% de posibilitat de pluja. Molta humitat a l'ambient amb molta sensació de xafugor. Sembla que costarà agafar la son aquesta nit. Fem cafès sense ragets, i a dormir que el dia ha esta molt ple d’incidències i mes val oblidar aviat!!
Finalment sembla que tothom es queda clapat de bones a primeres, menys el PC que prova d'insinuarse al Litus quan aquest ja estava al cel. Que col..ns fots !!! va resonar a tota la Costa Brava!!    Cadascú que s'inventi un final....

Informació Tècnica i Track Aquí

Video 3ª i 4ª Etapa

dissabte, 21 d’agost del 2010

Raids 2ª Etapa Albanyà-Maçanet de Cabrenys

Dia 10 Amb l'aigua al peus...
El segon dia de pedalada desperta clar i serè, però la roba del dia anterior no s’ha eixugat i les sabates ragen aigua. Tocarà anar amb els peus molls...Esmorzar al bungalow gran i comentaris de la nit passada. El soroll de la pluja, el sorollet del mòbil del Quim, els invents per eixugar la roba, el matalàs enfonsat, la son de la Betty ,els que dormen i ja pot ploure!!!... i de l’etapa d’avui. El perfil marca una sortida de 13 kms d’ascens continuat fins al Coll del Bassegoda i el cansament acumulat el dia anterior ens fa témer el pitjor. En teoria l’etapa d’avui es la mes muntanyenca i una de les mes dures. 

La sortida es realitza pausadament però a les primeres rampes les coses es posen a lloc. El Gran Reserva continua amb la seva tàctica, El Bridge i la Betty en bona forma, junt amb el Quim el Paparatzzi per excel•lència de la pedalada son els que marquen el ritme. El Litus i el PC a la seva.... Els desnivells comencen a ser importants, sort que alguns dels trams estan en formigonats. Les vistes magnifiques a mida que anem pujant , fins hi tot algun cérvol s’ha creuat al nostre camí. Primera parada de reagrupament. El Pagès arriba amb la roda fluixa. Segueix perdent aire però la càmera aguanta així que inflem. L’ascensió es va tornant mes complicada a mida que la tendència es anar vessant Olot, doncs el terreny arenós típic de l’Empordà es torna mes fangós i relliscós i les bikes comencen a tenir problemes d’ adherència i mecànics.

Passem un Bar de muntanya, Can Nou al Km 10. Anem massa d’hora i el trobem tancat. La intenció es menjar un picnic que portem d’alt el Coll doncs no trobarem res mes pel camí per fer-ho. L’ultima rampa per arribar es brutal. Son pocs metres però alguns dels integrants decideixen posar peu a terra.
A d’alt reagrupament i bocata. Hem trigat quasi tres hores per fer el cim, però ens queda el consol d’haver fet la part mes dura. Segur ???? Això es el que semblava... 
 La baixada es vertiginosa. Alguna sorpresa pel mig però realment quan comença a baixar buffffff. El Kamikaze Litus i el Bridge es van alternant en la baixada. A baix al torrent de la Comella, espera activa per la resta del grup. I com sol passar desprès d’un torrent toca... Pujar!!! Quines rampes !!! Uns 4 kms de pujada en que el Bridge desapareix, El Litus i el Quim fan equip. Al Quim no se’l veu massa sobrat degut a que el tipus de terreny no es el que li va mes be, però esta demostrant un estat físic pletòric desprès d’haver fet la volta cicloturista la setmana passada. Per darrera la Betty amb el PC i.... el Gran Reserva que diu que ja no reserva res.

Arribem al Mas Sobirà on tenim desaparegut al Bridge. Ahh no!! ha agafat pista avall i torna a pujar, quins coll...s va sobrat el tio... baixada fins l’Hostal de la Muga. Una masia abandonada que creuarem pel mig per un corriolet dels nostres... a peu. I de nou.. A Pujar. La pista torna a ser arenosa en molt bones condicions i es fa be. El desnivell et permet agafar bon ritme i el Litus s’anima a empaitar al Bridge perseguit per la Betty. Finalment ella desisteix i el Litus li ensenya la roda al Bridge. Que has fet Boig!!! El Bridge accelera com un llamp i el Litus li deixa anar la paraula màgica ( a prendre pel.... )

Segons el perfil toca pujar fins Coustouges (França), l’únic poble que passem en aquesta etapa i desprès ja es baixada fins a Maçanet de Cabrenys però..... Parem al poble a fer una Cola-Loca i omplir bidons a la font doncs anem secs per que no hem trobat cap lloc on fer-ho abans i iniciem el teòric descens. El Litus llegeix el roadbook. 4 Kms d’asfalt en baixada Quin Plaer!!! Jajajaja Al perfil li falta un bon rampot!!! Ni que sigui asfalt a aquestes alçades es fa durillo. Fotografiem el Poble Francès des de la banda Catalana. Gir de dretes cap a la pista i ... Amunt !!! El qui va fer el perfil devia dormir al pintar el poble a d’alt de tot !!! El PC anava content desprès de l’experiència del dia anterior !! M’agrada aquesta tendència avall diu irònicament...

De fet a la primera etapa les altimetries tampoc ens van coincidir amb el roadbook que te un fallo d’impressió en aquest tema. A la web son correctes. Finalment arriba el descens i es clar Kamikaze Litus i Bridge al davant que van fent paradetes de reagrupament. La sorpresa en alguna de les parades es veure com la Betty es va tornant de color Verd !!! Betty, que la sang real es blava i no verda, Ahh No son les esquitxades de la càmera punxada del Pagès que encara no sabem com aguanta... i parlant de punxades apa també se’ns afegeix la Betty...Ja veiem el Poble de Maçanet, tot avall . Arribem a l’asfalt en picat però ja sabeu el que passa quan es travessa un pont de riera no? El renecs, els casum l’olla i altres improperis ressonaven tant forts que ni el Timbaler del Bruc ens feia ombra !!!

Finalment arribem a L’Hostal La Quadra als voltants de quarts de tres del Migdia. Ja sou aquí??? Diu la mestressa. Si es que som molt bons salta el Bridge, jajajaja. Be, encara no tenim les habitacions a punt. No s'amoini, volem dinar i rentar bikes si pot ser i mentre fem temps. OK !! Dit i fet. El dinar magnífic i els Forners a corre-cuita que la farina va barata.... A la tarda El Bridge, Pagès i Litus a la piscina Municipal a la qual tenen accés gratuït els allotjats a l’hostal. Desprès la birra pel centre del poble, a la que s’hi afegeix la Betty el PC i el Quim. Si si heu llegit be la Betty fent birres... o sia que dema ens fotra canya...
Arriba l’hora de sopar. Bones viandes i tracte excel•lent., encara que a la Betty sinó li posen el seu plat de pasta ja hi pot haver-hi el Ferran Adrià de Cuiner !!! Comentem l’esmorzar i horaris de dema amb la mestressa i tot ha quedat ben lligat. Molt professionals aquesta gent.
El sopar s’allarga fins ben passades les dotze de la nit bufff desprès de cafès, cigalons i ragets... Dema a les 6 riurem. Ambientillo per veure qui peta el tercer dia, el psicològic... La porra finalment va quedar deserta...



Informació Tècnica i Track Aqui

Video 1ª y 2ª Etapa

dijous, 19 d’agost del 2010

Raids 1ª Etapa Roses-Albanyà

Dia 8 La Prèvia

El diumenge es sortia de Manresa cap a Roses, punt de partida de la pedalada. Recollida de tots els equipatges sobre l’horari establert. Ambient de nerviosisme per les ganes d’arribar a pedalar. En poc mes de dos hores de viatge érem a lloc. Distribució de les habitacions i cap a passejar pel passeig marítim i carrers de Roses. Sopar a L’Estrop. Bon menjar a un preu raonable. Alguns amb mes ganes de festa proposen fer la copeta i admirar “paisatges”,sembla que no els fa respecte la primera etapa. Altres se’n van a dormir per si de cas… toquen diana a les 6 del mati i potser els mes agosarats ho pagaran car…..

Dia 9 El Gran Reserva

Puntualíssims. Fins hi tot el PC va ser l’últim a arribar a esmorzar ‘’?¿?¿¿ Tot en ordre ben uniformats i comencem a pedalar. I com no podia ser d’altre manera el Litus comença punxant ¡!! El ritme molt lent d’inici, no se sap per que doncs els primers 50 kms estan formats per pistes i senders totalment plans. L’atractiu mes interessant d’aquests radica en el Parc dels aiguamolls on es poden veure infinitat d’espècies d’animals i flora però que no ha estat així per desgracia nostre a banda de trobar-los molt secs . Una petita averia amb els pedals de la bike del Pagès ens fa perdre molt de temps i ja ens impossibilitarà acabar l’etapa abans de dinar. 

Una petita excursió per la platja i un sender que circula per la vora del riu Fluvià abans de Sant Pere Pescador anima una mica el tram mes avorrit de la pedalada. Així que en un moment donat el Bridge,el Litus i la Betty proposen animar una mica la sortida imprimint un bon ritme. Però el PC i el Quim veuen que el Pagès no segueix i es queden a esperar. Sembla que va en plan reservon per que queden molts Kms ¿??? Aquesta serà la tònica d’en Xavi fins a final de Ruta . El Gran Reserva ¡!!!  

Passat Sant Pere corrua de pobles i poblets per visitar. Els Kms passen lents i finalment decidim parar a fer un petit esmorzar a Vilafant, molt a prop de la botiga de Sappysport doncs es molt tard i haurem de parar a dinar en ruta. A la botiga el Litus carrega una nova càmera amb líquid per si les mosques.Fins a Cistella el camí ja es va tornant mes boscos i entretingut i la Betty una mica desanimada per l’inici sembla que va agafant una mica mes de il•lusió. En aquest poble decidim quedar-nos a dinar. Anàvem buscant un restaurant que ens havien comentat…. Però mal fixats estava a 40 Kms encara ¡!!
Un motorista ens aconsella que anem a el Restaurant de Carles Antoner. Bona pensada. Ens hem d’esperar per que es ple però ha valgut la pena. EL suquet de rap, i les mandonguilles amb sèpia molt bones i el forner fent hores extres pel panarra del Bridge, i algú mes..
Mentrestant el cel es cobria i començava a ploure. Primer un bon xàfec desprès mes suaument. Alegria pels 24 kms que restaven… els mes durs doncs tot el desnivell s’acumula en aquesta part de l’etapa.La sortida de Cistella primer per trams en formigonats ja en tendència amunt. Desprès per pista mes o menys trencada i amb el cel ben cobert.

La pluja es fina però va calant, el xubasquero es imprescindible per no mullar-te però a la pujada et fa suar mes del comte. Incòmode la situació. El pagès punxa en el primer tram de baixada. Reparem.

Iniciem la pujada en direcció L'Estela on el Pagès torna a punxar... El Litus li deixa la càmera que havia comprat i aquí comença L’expedient X que mes endavant anirem explicant. Mentre pugem la pluja a començat a ser mes insistent. EL Xavi continua amb la seva tàctica de Gran Reserva. El PC com sempre cremant diesel . Queden uns 12 kms per arribar a Albanyà i sembla que la tendència ja havia de ser avall, però un seguit de petits colls es creuen al camí amb alguns repetxons mes o menys llargs . Això fa que el grup comenci a desitjar la arribada. En l’inici del descens els tres de la cua PC,Betty i Quim protagonitzen la charlotada de torn. Entre la pluja,les olleres entelades i que els tres no veuen mes enllà del seu nas s’anaven cantant els obstacles del camí. Pedra!!! A on??? A la Dreta!!! Esbarzer ¡!! A On?? A la esquerra!!! Ull Basal !!! Chaffffffff O sigui que finalment la Betty cau per sort sense conseqüències. La pista esta relliscosa per la pluja i el desnivell de baixada es brutal. Finalment arribem al Càmping Bassegoda Park. Rentem les bikes abans d’anar als bungalows i de pas amb la mànega ens traiem també el fang que portem a sobre. Una bona dutxa d’aigua calenta, sopar i dormir… be això alguns… d’altres s’estimaven mes sentir sorollets nocturns…


Informació Tècnica i Track Aqui

Video 1ª y 2ª Etapa